Siera kūka ar lazdu riekstiem

 26. februāris 2009 13:00 Recepte  skatījumi: 10521

Pagatavot siera kūka nebūt nav grūti! Un tā ir TIK garšīga!



Foto: mammamuntetiem.lv

Šīs kūkas garša pārsteigs ikvienu tavu ciemiņu...


 

1) Sagatavo pamatni - blenderī samaļ cepumus, samaisa ar kausētu sviestu un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes.

2) Lazdu riekstus krāsnī apgrauzdē 3 - 5 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Izņem no krāsns, atdzesē, norīvē miziņu, blenderī smalki samaļ.

3) Sakuļ ar mikseri krējumsieru (tam jābūt mīkstam, istabas temperatūras), pievieno cukuru un olas pa vienai, pēc katras kārtīgi sakuļot.

4) Iemaisi rīvētu citrona miziņu un samaltos lazdu riekstus.

5) Lej mīklu pannā un cep kūku vismaz stundu. Krāsnī novieto panniņu ar ūdeni un seko ūdens līmenim, lai ūdens neiztvaikotu pavisam. Ja nepieciešams, papildini ūdens līmeni.

6) Kad kūka gatava, atstāj to krāsnī ar puspavērtām durtiņām līdz kūka vienmērīgi atdziest.

7) Kūka pirms pasniegšanas jāatdzesē ledusskapī 5-6 stundas. Vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā.

 

IZLASI ARĪ:

Kā izcept perfektu siera kūku

Sastāvdaļas

1. Lazdu rieksti
250 ml
2. Kausēts sviests
4 ēd.k
3. Cukurs
4 ēd.k.
4. Rīvēta citrona miziņa
tējkarote
5. Olas
4 gab.
6. Cepumi (var "selgas")
200 g
7. Krējumsiers
900 grami
8. Cukurs
350 ml


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas