Melleņu zupa ar biezpiena klimpām

 09. jūlijs 2016 9:00 Recepte  skatījumi: 19793

Laiks uz mežu - mellenes jau gatavas!



Foto: Edgars Runcis, mammam.lv/tetiem.lv

Vēl viens deserts, kas atgādinās vasaras dienas pie vecmāmiņas laukos


Katliņā ieleju apmēram litru ūdens. Kamēr tas uzvārās, samīcu stingru mīklu no biezpiena, miltiem un olas. Verdošā ūdenī ar karoti lieku mīklu un vāru apmēram piecas minūtes. Tad pievienoju melleņu kompotu ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Uzkarsēju. Noņemu katliņu no uguns, uzkaisu nedaudz cukura (lai virsū neveidotos plēve).

Klimpas: Sajaucu biezpienu ar sakultu olu, pievienoju sāli un cukuru pēc garšas un samīcu. Veidoju ar ūdenī samitrinātām rokām apaļas klimpiņas un vāru verdošā ūdeni gatavas, līdz tās uzpeld virspusē, tad izkāšu klimpas caurdurī. Uzlieku piciņu sviesta, lai tās nesaliptu, ja pasniedzu atsevišķi, vai tūlīt lieku melleņu zupā un pasniedzu galda.

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata, R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Sviests
piciņa
2. Sāls
3. Milti
pēc vajadzības
4. Ola
1 gab
5. Biezpiens
150 gr
6. Cukurs
pēc garšas
7. Kartupeļu ciete
1 ēd. akrote
8. Melleņu kompots
1/2 l
9. Cukurs
pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk