Piparmētru torte

 25. februāris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 3194



 

Vafeles saberž, sajauc ar mīkstu sviestu un sasmalcinātām piparmētru lapiņām. Samīca viendabīgā masā. Masu liek ietaukotā karstumizturīgā traukā, piespiežot izklāj un izlīdzina. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 15 min. Piparmētru lapiņas pārlej ar 200 ml. salda krējuma, uzvāra un sakuļ blenderī. Atdzesē. Uzkarsē pāri palikušo krējumu. Pievieno uzbriedinātu želatīnu. Olu dzeltenumus saputo, liek karstā ūdens peldē un putojot pielej saldo krējumu. Turpina karsēt un putot, līdz krēms nedaudz sabiezē. Bļodu ar karsto krēmu liek ledusaukstā ūdens peldē un turpina putot. Atdzesē. Pa daļām piejauc atdzesēto krējumu ar piparmētrām. Saputoto biezo masu liek uz izceptas pamatnes un vairākas stundas atdzesē ledusskapī. Sastingušo kūku rotā ar sakulto putukrējumu un vanilīncukuru. Pārber ar rīvētu šokolādi.

Sastāvdaļas

1. Piparmētras lapiņas
nedaudz
2. Saldais krejums
150 ml
3. Vanilīncukurs
pēc garšas
4. Piparmētru lapiņas
sauja
5. Olu dzeltenumi
4 gab
6. Želatīns
3 ēd.k.
7. Saldais krejums
500 ml
8. Sviests
50 gr
9. Vafeles ar kakao pildījumu
100 gr
10. Sarīvēta šokolade


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk