Vārīta pasha

 25. februāris 2009 13:00 Recepte  skatījumi: 3190



Biezpienu samaļ, izberž caur sietu vai sablenderē. Pievieno krējumu, cukuru, olas un sāli. Katliņā izkausē sviestu, iemaisa biezpiena masu un maisot karsē (bet neuzvāra), līdz tā ir šķidra un karsta. Masai pievieno sakapātas mandeles vai riekstus, rozīnes, sīki sagrieztus žavētus augļus un citrona miziņu. Apmaisot atdzesē. Masu lej dubultīgi salocītā viegli samitrinātā marlē, kas ieklāta bļodā. Masu pārklāj ar marles stūrīšiem, uzliek slogu, noliek aukstumā vismaz uz diennakti. Lieko šķidrumu nolej un pashu no marles iztin.

Sastāvdaļas

1. Rozīnes un žavēti agļi
150 gr
2. Sauss biezpiens
500 gr
3. Sviests
100 gr
4. Biezs krejums
150 gr
5. Olas
2 gab
6. Cukurs
150 līdz 200 gr
7. Mandeles vai rieksti
100 gr
8. Rīvēta citrona miziņa,sals


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk