Steiks amerikāņu gaumē

FOTO: Shutterstock.com

Gaļu noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina salvetē. Notīra ķiploka daiviņu, liek uz sāls un ar nazi sarīvē. Gaļu ierīvē ar ķiploku sali, kajennas pipariem un brūno cukuru, tad aprasina ar eļļu un tur 30min. slēgtā traukā, lai ievelkas. Gaļas šķēles liek uz sakarsētas pannas,kas ieziesta ar eļļu un apcep no abām pusēm. Ananasu šķēlītes apcep no abām pusēm. Steikam virsu liek ananasa šķēlīti, pasniedz ar salātiem un baltmaizi.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ananāsi - 2.šķēlītes
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Sāls - 1.tēj.k.
  • Ķiploka daiviņa - 1.gab.
  • Liellopa fileja - 2.šķēles
  • Malti kajennas pipari