Sakņu salāti

 25. februāris 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 1671



 

Burkānus un kāli smalki sarīvē. Ābolu smalki sakapā. Kāpostus sakapā vai sarīvē, pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj dažas minūtes, tad ūdeni nolej. Olu dzeltenumu sakuļ, pielejot pamazām eļļu, pieliek krējumu, sāli un cukuru, sajauc. Gurķus un tomātus sagriež, sajauc ar pārējām saknēm. Pārlej ar mērci un lieto.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Kālis
1/2 gab
3. Ābols
1 gab
4. Gurķis
1 gab
5. Tomāti
2 - 3 gab
6. Svaigi kāposti
100 gr
7. Olas dzeltenums
1 gab
8. Skābs krējums
1 ēd. karote
9. Burkāni
2 gab
10. Eļļa
2 ēd. karotes
11. Cukurs pēc garšas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk