Siltais vinegrets

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Notīrītas un sagrieztas saknes katru atsevišķi izsutina pusmīkstas, ņemot tik daudz ūdens, lai saknes tikko būtu apņemtas. Pusgatavas saknes sajauc, pieliek gabaliņos sagrieztu šķiņķi, gurķi, sakapātas sēnes, sīpolu, piparus, sutina gatavas. Gatavām pieliek ar krējumu sajauktus miltus un uzvāra.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Skābs krējums - 200.gr
  • Pipari
  • Sāls
  • Kartupeļi - 1.kg
  • Kāļi - 1/2.kg
  • Burkāni - 1.kg
  • Skābi gurķi - 3 līdz 4.gab
  • Sēnes - 200.gr
  • Žāvēts šķiņķis - 400.gr
  • Milti - 100.gr
  • Sīpols