Kartupeļu krēma zupa

 21. februāris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2149



Karstā ūdenī vai buljonā liek notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, garšsaknes, sāli un vāra, līdz kartupeli sāk šķīst. Zupai daļu šķidruma nolej, biezumus kopā ar sviestu vai krējumu un olu dzeltenumiem mikserī saputo, pielej pārējo šķidrumu, pievieno atsevišķi saputotus olu baltumus, izmaisa, izkarsē. Zupu pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem, piedeva — grauzdētas baltmaizes šķēles vai kubiņi.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Sviests
100 gr
2. Garšsaknes
3. Sīpols
1 gab
4. Kartupeļi
4 gab
5. Buljons vai ūdens
1 1/2 l
6. Olas
2 gab
7. Sāls
8. Zaļumi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk