Smaržīgais kēkss ar konservētiem augļiem

Šodien jāuzcep kādu gardu kēksu!
Kēksam pievieno konservētus augļus.

FOTO: Shutterstock.com

Kēksam pievieno konservētus augļus.

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 400.gr
  • Sviests - 400.gr
  • Milti - 500.gr
  • Rīsu milti - 100.gr
  • Konservētu ābolu un bumbieru - 300.gr
  • Olas - 6.gab
  • Cepamais pulveris - 15.gr
  • Soda - 8.gr
  • Piens - 100.ml

 

Gatavošana

  1. Sviestu ar cukuru saputo, pieliekot vienu pēc otra olu dzeltenumus. 
  2. Saputotam sviestam pieliek ar cepamo pulveri sajauktus miltus, pielej pienu, labi izkuļ.
  3. Beigās pieliek sagrieztus ābolus un bumbierus, saputotus olu baltumus un karotē ūdens izkausētu sodu. 
  4. Liek formā un cep gaiši brūnu.
Reklāma
Reklāma

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Saistītie raksti