Aveņu torte

 21. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 3467




Cukuru ar sviestu, citrona miziņu un olu dzeltenumiem saputo, pieliek ar briežraga sāli (cepamo pulveri)  sajauktus miltus, pielej pienu. Labi kuļ. Beigās, viegli jaucot, pieliek saputotus olu baltumus un izcep 2—3 ripas. Atdzisušas sasmērē ar aveņu sviestu un izgarnē ar avenēm.

Aveņu sviests - Produkti: 400 g sviesta bez sāls, 2 tāfelītes želatīna vai 3 karotes vārītas glazūras, 1/2 gl bieza aveņu sīrupa. Pagatavošana: Sviestu saputo, pielejot pamazām aveņu sīrupu, saputotam sviestam pieliek izkausētu želatīnu. Labi sajauc un lieto. Vasarā karstā laikā ieteicams pielikt vārīto glazūru, kas sviestu padara cietāku.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Olas
4 gab
2. Sviests
200 gr
3. Salds piens
3/4 gl
4. Briežraga sāls
1 tējkarote
5. Milti
350 gr
6. Citrona miziņa
1/2 gab
7. Cukurs
200 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk