Pusdienās soļanka

FOTO: Shutterstock.com

Sadala gaļu un cīsiņus, kā arī burkānus, papriku, ķiploku, sīpolu un tomātu mērci 2 vienādās daļās. Katru sadalīto daļu sagriež akurātos gabaliņos. Pusi sagrieztā sīpola liek uz pannas kopā ar ķiploku, burkānu un papriku, sāk cept. Pusi sagrieztās gaļas kopā ar speķi liek apm. 5l katlā, aplej ar ūdeni un sāk vārīt. Pannā pievieno sagriezto jēlo gaļu, pievieno sāli un turpina cept uz nelielas uguns... Katlā, kad tas sāk vārīties, nosmeļ putas, pievieno sīpolus, burkānus, papriku, ķiploku, cīsiņus, sāli un garšvielas, turpina vārīt... Pannā gaļa jau nedaudz apcepusies - pievieno speķi, turpina cept.... Katlā viss vārās - uz mierīgas uguns... Pannā, kad speķis sācis suloties, pievieno cīsiņus, vēl nedaudz pacep kopā, un tad pievieno apm. 1/2 tomātu mērces. Uzliek vāku un ļauj visam sutināties kopā, kamēr visas sastāvdaļas iegūst vienu krāsas toni - apmēram 10 minūtes - uz nelielas uguns. Tagad - atbildīgs moments - visu pannas saturu pārlej katlā, pievieno pārējo tomātu mērci, samaisa, noregulē mērenu karstumu un turpina visu vārīt kopā kādas 10-20 minūtes - gaļai jābūt mīkstai. Kad viss labi savārījies, piegriež klāt gurķi - sagrieztu kubiciņos, un ļauj visam atkal pavārīties minūtes 5. Pievieno melnās olīvas, pavāra vēl minūtes 3. Tagad zupa gatava!:) Kad zupu pasniedz galdā, šķīvī tai pievieno šķēlīti citrona un skābu krējumu, apkaisa ar zaļumiem.... Labu apetiiti!:)))

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Lauru lapa.pēc izvēles
  • Žāvēts šķiņķis ar nedaudz treknuma - 200.gr
  • Garšvielas-pipars,sāls,chili,u.t.t.pēc izvēles
  • Svaiga liesa cūkas gaļa - 200.gr
  • Cīsiņi.pēc izvēles
  • Paprika-sarkanā - 1.gab
  • Burkāns - 2 .palieli
  • Sīpols - 1liels vai -2ma.gab
  • Tomātu mērce dabīga - 1.burciņa
  • Sālīts gurķis.gab
  • Ķiploks - 1-2.daiviņas
  • Citrons - 1.gab
  • Dilles,lociņi.pēc izvēles
  • Olīvas melnās bez kauliniem - 1.mazā burciņa/pēc vajadziibas