Brūnā kartupeļu zupa

 21. februāris 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 1765



Speķi sagriež sīkos gabaliņos, katlā sacep, pievieno sasmalcinātu sīpolu, sacep caurspīdīgu, iemaisa miltus, sacep brūnus, tad atšķaida ar ūdeni. Zupā liek sasmalcinātas pētersīļu un seleriju saknes, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli. Kad kartupeļi mīksti, zupā iemaisa malto papriku; pasniedzot pievieno krējumu, sasmalcinātus zaļumus. Zupā vārīšanās beigās var likt desu gabaliņus vai gaļas konservus.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Garšsaknes
2. Kartupeļi
3 gab
3. Milti
1 ēd. karote
4. Sīpols
1 gab
5. Žāvēts speķis
100 gr
6. Ūdens
1 1/2 l
7. Malta paprika
1 tējkarote
8. Krejums
9. Sāls
10. Zaļumi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk