Speķa pīrādziņi

 19. februāris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 8877



Pusi miltu ieber trauka, pielej remdenu pienu, labi izkuļ, beidzot pieliek 1 karoti cukura, izkausētu raugu, vēl izkuļ un ļauj uzrūgt. Uzrūgušai miklai pieliek sviestu, sāli, labi sajauc, tad pieliek atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla sāk spīdēt. Uzraudzē. Uzrūgušu miklu izrullē, uzliek tējkaroti sagatavotā speķa, pārklāj ar mīklu, nodala ar glāzi, uzraudzē, pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī gaiši brūnus. Speķi sīki sagriež, sīpolus sakapā, izsutina sviesta mīkstus, pieliek sagriezto speķi, brīdi pasutina, pieliek piparus, atdzesē un lieto.

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Pipari
2. Piens
1/2 l
3. Raugs
20 gr
4. Milti
1 kg
5. Sviests vai margarīns
100 gr
6. Sāls
7. Pildījumam:
8. Žāvēts speķis
400 gr
9. Sīpols
1 gab
10. Sviests
1 ēd. karote


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk