Biešu zupa ar āboliem 1

 19. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2330


Kaulus aplej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pieliek pētersīli, seleriju, sīpolu un turpina vārīšanu, līdz gaļa pusmīksta, tad pieliek sagrieztus burkānus un kāpostus, īsi pirms gatavības pieliek sagrieztus kartupeļus. Gatavai zupai pieliek sagrieztus ābolus, atsevišķi uzvārītas un sarīvētas bietes, skābu krējumu un pasniedz.

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Ūdens
5 l
2. Cukurs
pēc garšas
3. Pipari
4. Sāls
5. Sīpols
1/2 gab
6. Selerija
1 gab
7. Pētersīlis
1 gab
8. Bietes
600 gr
9. Āboli
300 gr
10. Svaigs kāposts
300 gr
11. Burkāni
200 gr
12. Kartupeļi
300 gr
13. Gaļa ar kaulu
1 kg
14. Skābs krējums
2 ēd. karotes


1 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas