Kartupeļu sacepums ar kāpostu «cepurīti»

 18. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 3222


 

Sviestu saputo ar olu dzeltenumiem, pievieno garšvielas, kartupeļu masu un miltus. Saputo olu baltumus, iecilā sagatavotajā masā, masu liek ietaukotās, ar rīvmaizi izkaisītās porciju veidnēs, pārliek ar sieru samaisītus sautētos kāpostus. Virsmai pārliek sviesta piciņas, veidnes liek sakarsētā krāsnī un cep apmēram 30 minūtes. Ēdienu pasniedz, veidnītes uzliekot uz šķīvjiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Rīvmaize
3. Rīvēts siers
1/2 glāze
4. Olas
3 gab
5. Milti
1 ēd. karote
6. Pipari
7. Sīpols
1 gab
8. Sviests
3 ēd. karotes
9. Sasmalcināti sautēti svaigi kāposti
1 glāze
10. Vārītu kartupeļu masa
3 glāzes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas