Kartupeļu un ziedkāpostu zupa

 18. februāris 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 2837



Buljonā vai ūdenī liek vārīties notīrītus, glīti sagrieztus burkānus, pēc tam kartupeļus un ziedkāpostus, sāli un vāra, līdz visi dārzeņi mīksti. Pannā taukvielās izkarsē miltus, atšķaida ar zupas šķidrumu, tad pievieno zupai, uzvāra. Uztumētajā zupā iemaisa olu dzeltenumus samaisītus ar svaigu krējumu vai pienu, zupai pārkaisa zaļumus.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Olu dzeltenumi
2 gab
2. Sāls
3. Svaigs krējums
2 ēd. karotes
4. Sviests
2 ēd. karotes
5. Kartupeļi
2 gab
6. Ziedkāposti
1 glāze
7. Burkāns
1 gab
8. Buljons vai ūdens
1 1/2 l
9. Milti
1 ēd. karote
10. Zaļumi


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk