Kartupeļu, kāpostu un sardeļu sacepums

 18. februāris 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 2567



 

Kartupeļus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlēs un taukvielās kopā ar sīpolu sacep. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtām kartupeļus, ripiņās sagrieztas desas (tās iepriekš var apcept), izsautētos kāpostus, kam pievienots sasmalcināts ķiploks, pipari. Sakārtotiem produktiem pārlej krējumu, pārliek speķa šķēlītes, cep cepeškrāsnī. Sacepumu var gatavot arī no vārītiem kartupeļiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Krejums
4 ēd. karotes
3. Ķiploks
4. Pipari
5. Kartupeļi
5 gab
6. Sardeles
5 gab
7. Sīpoli
5 gab
8. Taukvielas
5 ēd karotes
9. Skābēti sautēti kāposti
500 gr
10. Speķis
100 gr
11. Rīvmaize


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk