Jēra cepetis ar rīsiem un kāpostiem

 17. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 3444



 

Jēra cepeti iespeķo un izcep aplaistot. Kāpostus sakapā, aplej ar vārošu ūdeni, ļauj brīdi pastāvēt, nolej ūdeni un apcep taukos gaiši brūnus, pieliekot sīpolu, nomazgātus rīsus, sāli, uzlej buljonu, noslēdz trauku ar vāku un sutina vislabāk krāsnī, līdz gatavi. Cepeti sagriež, pieliek vienā malā kāpostus, pārkaisītus ar sieru, otrā — kartupeļus un pasniedz.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Buljons
1/2 l
2. Sīpols
1 gab
3. Siers
3 ēd. karotes
4. Tauki
2 ēd. karotes
5. Rīsi
1/2 glāze
6. Svaigi kāposti
400 gr
7. Speķis
50 gr
8. Jēra cepetis
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk