Kuldīgas sausiņi

 17. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2423


No puses miltu, piena un cukurā izkausēta rauga pagatavo mīklu, uzraudzē. Uzrūgušai pieliek sviestu, atlikušo cukuru, kuru iepriekš labi saputo ar olām, samīca ar atlikušiem miltiem, uzraudzē, izveido mazas maizītes, uzraudzē un izcep. Atdzisušas pārgriež uz pusēm.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sāls
8 gr
2. Olu dzeltenumi
2 gab
3. Olas
2 gab
4. Sviests
125 gr
5. Cukurs
150 gr
6. Raugs
75 gr
7. Piens
1/2 l
8. Milti
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk