Rīsu mākoņi ar dzērveņu ķīseli - deserts 4

 17. februāris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 124159



Foto: mammamuntetiem.lv


Rīsu mākoņi: Izvāra rīsus (es izvēlos basmati, tie šķiet garšīgāki), atdzesē. Sakuļ putukrējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumā iecilā rīsus. Ķīselis: Dzērvenes samaļ blenderī (mamma ieteica šādi samalt, nevis vārīt un ogas berzt caur sietu) un liek vārošā ūdenī. Nedaudz pavāra un pievieno cukuru pēc garšas. Ēdamkaroti (vai nedaudz vairāk, atkarībā no tā, cik biezu ķīseli vēlas) kartupeļu cietes sajauc ar ūdeni, maisot pievieno ķīselim. Gatavs! Šis saldais ir pagatavojams ārkārtīgi vienkārši un ātri!

Sastāvdaļas

1. Ūdens
1 l
2. Kartupeļu ciete
1 ēd.k.
3. Vaniļas cukurs
4. Svaigas dzērvenes
300 g
5. Cukurs pēc garšas
6. Rīsi
200 g
7. Saldais krejums
200 ml


4 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk