Pūt, vējiņi 7

 16. februāris 2009 10:30 Recepte  skatījumi: 3826


Katliņā liek vārīties ūdeni, pa to laiku sarīvē uz smalkās rīves kartupeļus. Kad ūdens uzvārījies, lej iekšā rīvēto kartupeļu masu, pievieno nedaudz sāls un visu laiku rūpīgi maisa, lai nepievelk katliņa dibenam, ja redz, ka pārāk biezs, piešauj vēl vārītu ūdeni no tējkannas. Mēģina, lai kartupeļu putra nebūtu ar "'zaļuma" piegaršu. Lai nogatavinātu, var noņemt no uguns un palikt zem segas, lai galīgi izsūt. Kāmēr nogatavinās, speķīti vai kādu kūpinātu gaļas gabaliņu smalki sagriež un liek uz pannas apcepties, pievieno smalki sagrieztus sīpolus. Var sataisīt mērcītes veidā, pieliekot klāt krējumiņu. Pirms pasniegšanas bļodiņā salej putru, katrs pievieno to masu no pannas - cik kurš treknu vēlas. Izskatās ne visai pievilcīgi, taču garšo kolosāli

Sastāvdaļas

1. Sīpoli
2 galviņas
2. Vārāmā sāls
pēc garšas
3. Ūdens
1 litrs
4. Kartupeļi
6 lieli gab.
5. Cepamspeķis, var kādu kūpinājumu
cik vēlas


7 Pievienot komentāru

Kategorijas