Satītais sitenis

 15. februāris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 1584



Vērša gaļu sagriež porciju lielās šķēlēs, izdauza. Apmēram l/4 sliktākas šķēles (t. i., atgriezumus) samaļ 2 reizes mašīnā, pieliekot izmērcētu baltmaizi, sarīvētu sīpolu un seleriju, samīca, pielejot ūdeni un krējumu. Beigās pieliek sīki sagrieztu speķi, sajauc, pārsmērē pār izdauzīto gaļu, sarullē, notin ar diegu, apcep brūnu, pārlej ar karstu ūdeni, pieliek sagrieztu burkānu un sutina uz lēnas uguns gatavu. Pasniedz ar mērci un kartupeļu biezputru.

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Skābs krējums
1 ēd. karote
3. Ūdens
4. Baltmaize
30 gr
5. Selerija
1/2 gab
6. Sīpols
1 gab
7. Speķis
50 gr
8. Vērša gaļa
1 kg
9. Pipari
10. Burkāns
1 gab
11. Tauki
2 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk