Siltie kartupeļu salāti ar zaļumiem

 15. februāris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 3411

Salātu izmaksas ļoti zemas!



Foto: Shutterstock.com

Salātiem var pievienot visdažādākos zaļumus.


 

Notīrītus kartupeļus sagriež šķēlēs, liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai tos tikko nosegtu, pievieno lauru lapu, piparus, sāli un slēgtā traukā izsautē mīkstus. Katliņā taukvielās karsē miltus (apmaisot), līdz tie gaiši brūni, tad pielej kartupeļu sautējamo ūdeni, pieliek sagrieztus sīpolus, apmaisot vāra mērci. Mērcei pievieno etiķi, cukuru, sasmalcinātus zaļumus, krējumu. Karsto mērci pārlej izsautētiem kartupeļiem. Lauru lapas vietā var izmantot majorānu, baziliku vai estragonu.

 

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Lauru lapa
2. Zaļumi
3. Cukurs
4. Etiķis
5. Pipari
6. Kartupeļi
5 gab
7. Taukvielas
2 ēd. karotes
8. Milti
1 ēd. karote
9. Sāls
10. Sīpoli
11. Krejums


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk