Asā vasaras zupa ar tomātiem, papriku, gaļu un vīnu

 07. jūnijs 2016 11:00 Recepte  skatījumi: 3817

Sildoša un pikanda zupa ar vīna aizdaru. 



Foto: Shutterstock.com


Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, katlā izkausē taukvielas, gaļu apcep, pievieno sasmalcinātos sīpolus un visu sacep, pielej buljonu, vāra apmēram pusstundu, tad zupā liek notīrītus, gabalos sagrieztus kartupeļus, ķimenes, sasmalcinātu citrona vai apelsīna miziņu un vāra, līdz gaļa un kartupeļi mīksti. Zupai pielej vīna, tomātu pastas, smalki sakapāta ķiploka un krējuma maisījumu. Pēc garšas pieliek sāli, pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Citrona (apelsīna) miziņa
2. Zaļumi
3. Sarkanvīns
25 gr
4. Buljons
1 1/2 l
5. Liesa liellopu gaļa
200 gr
6. Kartupeļi
4 gab
7. Sīpoli
2 gab
8. Ķiploka daiviņas
2 gab
9. Sviests
2 ēd. karotes
10. Tomātu biezenis
1 ēd. karote
11. Ķimenes
1 tējkarote
12. Paprika
2 tējkarotes
13. Lauru lapa
1 gab
14. Sāls
15. Krejums


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk