Kartupeļu sacepums ar siļķi

FOTO: Shutterstock.com

 

Siļķi notīra, sakapā vai samaļ. Sīpolu sasmalcina, sacep taukvielās. Ugunsdrošā stikla veidni ietauko un izkaisa ar rīvmaizi. Pusi kartupeļu sagriež šķēlēs, pusi izberž caur sietu, tiem pieliek 5 olu dzeltenumus, izkausētu sviestu, ar dakšiņu masā izcilā (nemīca). Olu baltumus sakuļ stingrās putās, iecilā sagatavotajā kartupeļu masā. Sagatavotajā veidnē liek kārtu kartupeļu šķēļu, virs tām ar sīpolu un daļu krējuma samaisītu siļķi, pāri siļķu masai liek sagatavoto kartupeļu masu. Krējumā iemaisa 1 olas dzeltenumu un pārlej saturam. Cep krāsnī. Ēdienu pasniedz galdā ar visu trauku, piedevai salāti.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sīpols - 1.gab
  • Krejums - 1.glāze
  • Siļķe - 1.gab
  • Sviests vai margarīns - 100.gr
  • Vārīti kartupeļi - 8.gab
  • Olas - 6.gab
  • Rīvmaize