Zemenes ar putukrējumu (no gada vecuma)

 12. februāris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 5427




 

Ogas nomazgā, noņem zaļos kātiņus, ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī. Krējumu saputo ar cukuru. Ogu biezeni iecilā putukrējumā, pievieno naža galu vaniļas cukura. Saputotu krējumu mazuļa gremošanas sistēmai ir krietni grūtāk pārstrādāt nekā neputotu, tādēļ, pirms mazais sasniedzis gada vecumu, putukrējumu viņam nedodiet. Ja arī vēlāk pēc putukrējuma ēšanas mazajam ir «vēdera problēmas», putukrējumu viņam vairs nedodiet.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Sastāvdaļas

1. Saldais krejums
50 ml
2. Zemenes
150 gr
3. Cukurs
1 tējkarote
4. Naža gals vaniļas cukura


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk