Maize ar biezpienu (no gada vecuma)

 12. februāris 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 3081


 

Maizei nogriež garozu – tā mazuļa zobiem vēl par cietu. Bumbieri nomizo, izgriež serdi, sagriež plānās šķēlītēs. Maizei uzliek biezpienu, pārklāj ar bumbiera šķēlītēm, sagriež maisi kumosa lielos gabaliņos un pasniedz mazajam kopā ar glāzi piena vai siltas nesaldinātas zāļu tējas. Ja bērnam tā labāk tīk, varat katru ēdiena sastāvdaļu viņam dot atsevišķi – biezpienu kopā ar augļu gabaliņiem vai biezeni, maizi ar sviestu vai pārziestu ar augļu biezeni. Arī šādi pagatavotu maizīti var apcept uz pannas vai tosterpanā un piedāvāt visai ģimenei – pievienojot biezpienam nedaudz cukura un, piemēram, kanēļa, būsiet pagatavojuši svētku brokastu ēdienu visai saimei.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Rupja maluma vai pilngraudu maize
1 šķēle
2. Biezpiens ar krējumu
2 tējkarotes
3. Neliels nogatavojies bumbieris
1 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk