Banānmaize (no gada vecuma)

 12. februāris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 2949



 

Maizei nogriež garozu, uzziež sviestu. Banānu nomizo, sagriež šķēlītēs vai ripiņās. Banānu kārto uz maizes, nedaudz uzspiežot, lai auglis nekristu nost. Tad šķēli sagriež viena kumosa gabaliņos un piedāvā mazulim. Līdzīgu brokastu ēdienu varat piedāvāt visai ģimenei – maizi, ar visu garozu, apsmērē ar sviestu (var ar ievārījumu, vai riekstu sviestu – kā labāk tīk), liek virsū banāna ripiņas, pārklāj ar otru maizes šķēli. Sviestmaizes var ēst uzreiz vai likt tostermaižu panniņā uz apgrauzdē – silta šī maizīte garšos vēl labāk!

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Pilngraudu vai rupja maluma maize
1 šķēle
2. Neliels banāns
1 gab
3. Nedaudz sviesta


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk