Vienkārša kartupeļu zupa (no 11. mēneša)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

3 porcijas vai 1 pieaugušā porcija un 1 porcija bērnam

Izmanto tikko gatavotu buljonu, vai buljonu, kas gatavots iepriekš un glabāts ledusskapī. Ja izmantojat saldētu buljonu, atlaidiniet to pakāpeniski un uzkarsējiet uz lēnas uguns. Ja sasaldēts «stiprais» buljons kubiciņos, atšķaidiet to ar ūdeni un noteikti pagaršojiet, lai zinātu, cik daudz ūdens pieliet. Ar mizu vārītos kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves, saliek tos zupas šķīvī, pārkaisa ar svaigu, rūpīgi nomazgātu un smalki sakapātu zaļo lociņu šķipsnu, pārlej ar karstu buljonu un ļauj atdzist līdz ēšanai piemērotai temperatūrai. Ja kartupeļus vārāt paralēli buljonam, raugieties, lai, pasniedzot ēdienu mazulim, kartupeļi nebūtu par karstu. Kartupeļus varat arī samīcīt ar dakšiņu vai stampiņu.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Sastāvdaļas

  • Ar mizu vārīti kartupeļi - 3.gab
  • Vistas buljons - 400.ml
  • Tējkarote smalki sakapātu zaļo lociņu