Dzidrs gaļas buljons. Ēdienkartē no 12 mēnešu vecuma

 11. februāris 2016 21:00 Recepte  skatījumi: 4265



Foto: Shutterstock.com


 

Gaļu noskalojiet aukstā ūdenī un lieciet lielā katlā vārīties. Kad ūdens uzvārījies un divreiz uzputojis, pirmās putas nosmeliet, otrās kopā ar ūdeni, kurā gaļa vārās, nolejiet. Uzlejiet svaigu ūdeni – 2 ½ l un lieciet atkal vārīties. Dārzeņus nomazgā, nomizo un nesagrieztus pievieno gaļai. Pievieno garšaugus un garšvielas un uz lēnas uguns vārā apmēram pusotru stundu. Gatavo buljonu izkāš caur sietu un izmanto citu ēdienu pagatavošanai vai sasaldē nākamajām ēdienreizēm. Ja buljona vārīšanā izmantota pārāk trekna gaļa, pavisam vienkārši no liekajiem taukiem var atbrīvoties, ielejot buljonu bļodā un ieliekot ledusskapī, kad buljons būs kārtīgi atdzisis, tauki «nostāsies» pa virsu un sastings – tad tos ar karoti būs pavisam viegli noņemt.

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Neliela pētersīļu buntīte
2. Liesa liellopa gaļa (šķiņķa)
500 gr
3. Ūdens
2 1/2 l
4. Burkāni
200 gr
5. Pētersīļa sakne
100 gr
6. Sakņu selerija
200 gr
7. Šalotes sīpoli (ja vēlaties, varat tajos iedurt dažas krustnagliņas)
3 gab
8. Nedaudz fenheļa zaļumu
9. Dažas koriandra sēklas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk