Tītara strēmelītes (no 16. mēneša)

 11. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2324



 

2 pieaugušajiem un 2 bērniem

Gaļu noskalo aukstā ūdenī, sagriež vidēji biezās strēmelēs. Pārkaisa ar miltiem, kam piejaukts safrāna pulveris – šādi panējot, izmantosiet mazāk miltu, kuros sasūktos eļļa, – ēdiens būs «vieglāks». Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu, liek cepties gaļu. Cep no abām pusēm minūtes 5. Kad gaļa gatava, tai pārber svaigus, rūpīgi nomazgātus un smalki sakapātus rukolas salātus, karsē vēl pāris minūtes. Ēdienu pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kartupeļu biezeni. Tītara gaļas vietā šai receptei var lietot vistas fileju, rukolas salātus var aizstāt ar Ķīnas kāpostu.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Sviests
2 ēd. karotes
2. Eļļa
1 ēd. karote
3. Naža gals safrāna pulvera
4. Milti panēšanai
1 tējkarote
5. Tītara fileja
400 gr
6. Kapāti rukolas salātu
1 ēd. karotes


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk