Banāns ar šķiņķi un rīsiem (no gada vecuma)

 11. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 2170



 

2 pieaugušajiem un 1 bērnam

Rīsus noskalo aukstā ūdenī un liek dārzeņu buljonā vārīties. Vāra, līdz tie mīksti, tomēr nav pārvērtušies biezenī. Banānus nomizo, liek uz pannas sakarsētā sviestā un viegli apcep no abām pusēm. Uzmanīgi noņem no pannas un katru ietin šķiņķa šķēlē. Karstais banāns «uzsildīs» šķiņķi. Pētersīļus nomazgā, smalki sakapā (neņem tikai pārāk cietās kātiņa daļas), iemaisa rīsos. Pasniedzot ēdienu, pieaugušajiem paredzēto porciju var papildināt ar dārzeņu krējuma mērci, kas bagātīgi vircota ar papriku un smaržīgajiem pipariem.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Dārzeņu buljons
1/4 litra
2. Vidēja lieluma banāni
5 gab
3. Sviests
3 tējkarotes
4. Gargraudu rīsi
80 gr
5. Sautēts šķiņķis
5 šķēles
6. Neliela buntīte svaigu pētersīļu


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk