Auzu pārslu biezputra ar pienu (no 7. mēneša)

 11. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 8064



 

Pienu uzkarsē, uzmanīgi iemaisa auzu pārslas, izmantojot putojamo slotiņu vai koka karoti. Biezputru uzvāra, tad samazina liesmu (vai pat vispār noņem katlu no uguns, ja tā rīkoties ietecis pārslu ražotājs) un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl minūtes 2 līdz 3. Ābolu nomizo, izgriež serdi, sarīvē. Svaigo augļu biezeni pievieno gatavajai auzu pārslu biezputrai – ēdiens gatavs. Svaiga ābolu biezeņa vietā var izmantot arī iepriekš savārītu biezeni, bet varbūt šodien pienācis laiks piedāvāt mazajam kādu jaunu augli – banānu vai ogu.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Neliels ābols
1 gab
2. Ātri pagatavojamās auzu pārslu bez cukura
2 ēd. karotes
3. Piens
200 ml


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk