Putnu gaļa (no 6. mēneša)

 10. februāris 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 4923



 

Vairākām porcijām, 2 mēnešu uzglabāšanai

Putnu gaļas fileju noskalo ar aukstu ūdeni, liek lielā katlā ar karstu ūdeni un uzvāra. Kad buljons uzputo, to nolej. Gaļai pārlej tīru karstu ūdeni un uz lēnas uguns ar vāku noslēgtā katlā vāra apmēram pusotru stundu. Kad gaļa gatava, to sagriež nelielos gabaliņos un samaļ. Maltajai gaļai pielej nedaudz buljona un virtuves kombainā sajauc viendabīgā masā. Ēdienu sadala 25 – 30 g, no 10. mēneša – 35 g lielās porcijās, ko safasē ēdiena saldēšanai paredzētos maisiņos un liek ledusskapja saldējamajā kamerā. Ļoti ērti ēdienu var sasaldēt arī, izmantojot ledus kubiciņu saldēšanas paplātīti – ieliek malto gaļu paplātītē, sasaldē, gaļas ledus kubiciņus saliek ēdiena uzglabāšanas trauciņos ar vāku – un saldētavā iekšā. Gatavojot maltīti, kam gribat pievienot gaļu, atkausējiet gaļas porciju, ieliekot sasaldētās gaļas maisiņu silta ūdens peldē. Ja lietojat gaļas ledus kubiņus, tos varat pievienot tvaicējamajiem dārzeņiem minūtes 5 pirms ēdiens gatavs. Dārzeņus kopā ar gaļu sasmalcina biezenī, varat pievienot kartupeļu biezputru. Ja ēdiens sanācis pārāk biezs, varat pieliet pāris karotes ūdens, ko izmantojāt tvaicēšanai. Pēc izvēles varat ēdienam pievienot nedaudz sviesta vai tējkaroti eļļas.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Putnu gaļas fileja
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk