Trīs augļu biezenis (no 6. mēneša)

 10. februāris 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 10156



 

Vairākām ēdienreizēm 20 porcijas

Ābolus un bumbierus nomizo, izgriež serdi, sagriež plānās šķēlītēs. Nelielajā ūdens daudzumā liek vārīties. Kad ūdens vārās, samazina liesmu, uzliek katlam vāku un turpina karsēt vēl apmēram 10 minūtes. Banānu nomizo, sagriež nelielos gabalos, liek karstajā biezenī un visu ar elektrisko smalcinātāju pārvērš viendabīgā masā. Šādi pagatavotu biezeni var piedāvāt mazulim, līdz ko ēdiens pietiekami atdzisis. To var pievienot graudaugu biezputrām. Vislabāk uzglabāt ledusskapja saldējamajā kamerā, sadalītu vienai ēdienreizei paredzētās porcijās.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Āboli
500 gr
2. Bumbieri
500 gr
3. Ūdens
100 ml
4. Banāns (apmēram 120 g)
1 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk