Ābolu biezenis no 6. dzīves mēneša

 03. jūlijs 2017 18:00 Recepte  skatījumi: 15138




 

2 līdz 3 porcijas

Ābolus nomizo, izgriež serdi, sagriež četrās daļās, tad plānās šķēlītēs. Ābolus karsē nelielajā ūdens daudzumā (ja āboli gadījušies mazāk sulīgi, var pievienot vēl nedaudz ūdens, tomēr lūkojieties, lai biezenis galu galā nepārvēršas par karstu ābolu sulu), līdz tie mīksti un kļuvuši teju caurspīdīgi. Tad tos nedaudz atdzesē un izberž caur sietu, tā pārvēršot biezenī. Šādā pat veidā tiek gatavots arī bumbieru biezenis.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
1 ēd. karote
2. Āboli (apmēram 250 g)
3 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk