Rīsu biezputra ar kazenēm (no 10. mēneša)

 10. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 3276


 

Rīsus samaļ, miltus uzmanīgi iemaisa ūdenī, lai neveidotos kunkuļi, un uz nelielas uguns uzvāra. Turpina vārīt apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Katliņu noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj biezputru uzbriestu uz minūtēm 10. Ja vēlaties un mazulim nav alerģiskas reakcijas uz piena produktiem, varat biezputrai pievienot krējumu. Kazenes nomazgājiet, izlasiet bojātās ogas, ja tādas gadās. Tīrās ogas izberziet caur sietu – augļu biezenītis, ko pievienot biezputrai, gatavs. Lai arī mazulis jau krietni paaudzies, tomēr arī šajā vecumā bērnam var būt nevēlama reakcija, lietojot pārtikā ogas – piemēra, avenes vai kazenes, jo tām ir salīdzinoši augsts skābes līmenis. Pat 9 vai 10 mēnešu vecumā mazulis, iespējams, vēl nav gatavs jauninājumam ēdienkartē – ogām. Tādā gadījumā ogu vietā biezputrai varat pievienot ābolu vai banānu biezeni.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Apaļgraudu rīsi
2 ēd. karotes
2. Ūdens
150 ml
3. Saldais krejums
1 tējkarote
4. Svaigas kazenes
100 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas