Ātrā aprikozu biezputra (no 6. mēneša)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Uzvāra ūdeni un dziļā šķīvī aplej pārslas, labi apmaisa un atstāj tās «ievilkties», atbilstoši tam, ko iesaka pārslu ražotājs. Aprikozes noskalo, krusteniski iegriež un applaucē ar verdošu ūdeni – pēc brīža miziņu būs novilkt pavisam vienkārši. Kad aprikozes nomizotas, tās kopā ar banānu pārvērš biezenī. Līdz ko pārslas gatavas, tām pievieno sviestu un augļu biezeni, visu kārtīgi samaisa un piedāvā mazulim gardu maltīti.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Neliels banāna gabals (apmēram 5 cm garumā) - 1.gab
  • Aprikozes - 2.gab
  • Sviests - 1.tējkarote
  • Mazuļiem paredzēto ātri pagatavojamo rīsu pārslu - 20.gr
  • Ūdens - 100.ml