Puķkāpostu biezenis (no 10. mēneša)

 10. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 4377



 

1 pieaugušajam un 1 bērnam vai vairākām mazuļa porcijām

Puķkāpostu nomazgā un sadala ziedkopās, nogriež pārāk cietos ziedkopu kātiņus. Katlā ielej ūdeni, pieber anīsa sēklas un piepilina dažas lāses saulespuķu eļļas, liek vārīties. Kad ūdens vārās, liek katlā puķkāpostu un ar vāku nosegtā katlā vāra 15 līdz 20 minūtes. Dārzeņus nokāš sietā, un ļauj liekajam ūdenim notecēt. Nelielā katliņā (noderēs čuguna kastrolis vai katls ar nepiedegošu virsmu) izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pieber miltus un ar putojamo slotiņu tos vienmērīgi iemaisa karstajā sviestā. Miltus uzkarsē, tad pa daļām pielej dārzeņu buljonu. Maisa, līdz iegūts viendabīgas konsistences šķidrums, tad miltu buljona maisījumam ļauj mirkli vārīties. Pievieno 1 ēdamkaroti krējuma, iegūstot balto mērci, kurā liek puķkāpostus un turpina vārīt vēl kādas 6 līdz 8 minūtes. Gatavo ēdienu sasmalcina biezenī, pievieno atlikušo sviestu un krējumu, kārtīgi samaisa. Biezenim var pievienot samīcītus kartupeļus, kas gatavoti ar visu mizu. Puķkāposti ir kā radīti mazuļa ēdienkartei, jo tajos ir daudz C vitamīna un magnija. Receptes variants, ja mazulis sasniedzis gada vecumu Baltajai mērcei var pievienot arī olas dzeltenumu, visu kārtīgi uzkarsēt, lai ola savārās kā nākas. Tad likt klāt puķkāpostus, atlikušo krējumu un sviestu. Ēdiena garšu var paspilgtināt, pievienojot šķipsniņu jūras sāls un tikko maltu muskatriekstu.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Neliels puķkāposts
1/2 gab
2. Naža gals anīsa sēklu
3. Dažas lāses saulespuķu eļļas
4. Sviests
2 ēd. karotes
5. Rupja maluma milti
1 ēd. karote
6. Dārzeņu buljons
125 ml
7. Saldais krejums
2 ēd. karotes
8. No 13. mēneša
9. Olas dzeltenums
1 gab
10. Naža gals svaigi malta muskatrieksta
11. Jūras sāls


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk