Mannas biezputra ar aveņu sulu (no 10. mēneša)

 10. februāris 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 3449


 

Katlā ielejiet ūdeni, pievienojiet sviestu un uz lēnas uguns uzkarsējiet. Katlu noņem no uguns. Maisot ar putojamo slotiņu vai koka karoti, karstajā ūdenī ber mannu tā, lai neizveidotos kunkuļi. Katlu liek atpakaļ uz uguns un uz mazas liesmas vāra pāris minūtes. Tad noņem no liesmas, pievieno krējumu un ļauj biezputrai uzbriest, atstājot to ar vāku noslēgtā katliņā vēl uz minūtēm 10. Avenes nomazgā, izlasa bojātās ogas, ja tādas gadās. Tīrās ogas izberž caur sietu. Gatavo ogu biezeni pārlej biezputrai vai samaisa ar to – kā jums un mazulim labāk tīk.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Sviests
1 tējkarote
2. Mannas putraimi
2 ēd. karotes
3. Salds krējums
1 tējkarote
4. Avenes (ja vēlaties – kazenes)
2 ēd. karotes
5. Ūdens
200 ml


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas