Ķirbju zupa - bērnam no gada vecuma

Kas var būt labāks par sildošu un vitamīniem bagātu ķirbju zupu rudenī. Šo zupiņu var dot mazuļiem jau no gada vecuma. Recepte sagatavota 2 pieaugušajiem un 2 bērniem. 

FOTO: Shutterstock.com

Ķirbi nomazgā, izņem sēklas, sagriež šķēlēs un nomizo. Kartupeļus nomizo, nomazgā, kopā ar ķirbi sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Nepiedegošā katliņā uzkarsē eļļu, ieber smalki sakapātos sīpolus un kādu brīdi karsē. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno sarīvētos dārzeņus un brīdi pasautē. Tad pa daļām pielej buljonu, nosedz katliņu ar vāku un uz lēnas uguns turpina vārīt minūtes 15. Kad zupa gatava, pievieno garšvielas, smalki sakapātus pētersīļus.

Ar virtuves kombainu vai elektrisko smalcinātāju visu sasmalcina viendabīgas konsistences biezzupā, vienlaikus arī nedaudz uzputojot. Ēdienu var padarīt acij tīkamāku, ar krējumu šķīvī iezīmējot priecīgu sejiņu. Pieaugušajiem ēdienu var pasniegt ar grauzdiņiem, ja vēlaties, pamēģiniet pieaugušajiem ģimenes locekļiem piedāvāt arī apcepta bekona šķēlīti vai nedaudz auksti kūpināta laša.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas

  • Naža gals tikko malta koriandra
  • Salds ķirbis - 500.gr
  • Kartupeļi - 200.gr
  • Šalotes sīpols - 1.gab
  • Eļļa - 1.tējakrote
  • Dārzeņu buljons - 200.ml
  • Svaigi pētersīļi - 1.tējkarote
  • Naža gals tikko malta muskatrieksta