Kolrābju – kartupeļu biezputra ar gaļu (no 8. mēneša)

 09. februāris 2009 18:50 Recepte  skatījumi: 2376



 

Kolrābi nomizo, noskalo, nogriež koksnainās daļas, sagriež nelielos gabaliņos. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež nelielos gabalos. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, sagriež mazos gabaliņos. Dārzeņus un gaļu liek vārīties, pārlejot ar 150 ml ūdens. Kad ūdens vārās, samazina liesmu un uz lēnas uguns ar vāku noslēgtā katlā turpina vārīt apmēram 20 minūtes. Kad ēdiens gatavs, to nedaudz atdzesē, ar elektrisko smalcinātāju pārvērš biezenī. Biezenim pievieno sviestu un ēdienu pasniedz mazulim.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Sviests
1 tējakrote
2. Vistas gaļa, fileja
20 gr
3. Kartupeļi
50 gr
4. Kolrābis
100 gr


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk