Bliņas

 09. februāris 2009 18:00 Recepte  skatījumi: 1574



Miltus, cukuru, nedaudz sāls un citrona miziņu ieliek lielākā bļodā. Miltu vidū iespiež bedrīti. Iedrupina raugu, pielej nedaudz piena. Pārsedz bļodu, ļauj uzrūgt 10 minūtes. Pievieno atlikušo pienu un olas dzeltenumu, visu rūpīgi samaisa. Pārsedz un ļauj uzrūgt aptuveni 20 minūtes. Avenes notīra, noskalo un notecina. Sarkanvīnu samaisa ar medu, pārlej avenēm un traukā ar vāku ļauj ievilkties 10 minūtes. Pannā sakarsē nedaudz sviesta un no mīklas izcep mazas pankūkas. Uzliek uz iepriekš sakarsēta šķīvja, pārliek ar avenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Tauku dedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.

Sastāvdaļas

1. Olas dzeltenums
1 gab
2. Avenes
250 gr
3. Remdens piens ar zemu tauku saturu
1 litrs
4. Svaigs raugs
10 gr
5. Rīvēta citrona miziņa
6. Sāls
7. Brūnais cukurs
1 ēd. karote
8. Griķu milti
80 gr
9. Sarkanvīns
1 ēd. karote
10. Pūdercukurs
1 ēdamkarote
11. Medus
1 tējkarote
12. Sviests
1 ēdmakarote


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk