Dārzeņu buljons (no 9. mēneša)

 09. februāris 2009 8:00 Recepte  skatījumi: 3925


 

Ja vēlaties – 1 tējkarote dārzeņu buljona ekstrakta (pievienot ēdienam šo ekstraktu vai labāk tomēr ne – tā ir brīva jūsu izvēle) Dārzeņus nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Liek katlā, pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Ja vēlās, pievieno buljona ekstraktu. Gatavo buljonu izkāš caur sietu un izmanto kā bāzi citiem ēdieniem. To var arī sasaldēt nākamajām ēdienreizēm – vislabāk buljonu saldēt, izmantojot ledus kubiciņu paplāti. Ja ēdienam nav pievienots buljona ekstrakts, dārzeņus varat sasmalcināt biezenī un piedāvāt mazulim jau no 6 mēnešu vecuma. Ja vārāt buljonu, no kura lielāko daļu vēlaties sasaldēt nākamajām ēdienreizēm, varat izmantot nedaudz mazāk ūdens – buljons būtu «stiprāks», un nenāksies saldēt «lieku ūdeni».

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
1 l
2. 1 tējkarote dārzeņu buljona ekstrakta (pievienot ēdienam šo ekstraktu vai labāk tomēr ne – tā ir brī
pēc vēlēšanās
3. Burkāni
200 gr
4. Pastinaku vai pētersīļa saknes
100 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas