Kapāta vistas krūtiņa ar dārzeņu risoto - no gada vecuma

 16. maijs 2016 14:00 Recepte  skatījumi: 14544



Foto: Shutterstock.com

Vistas fileju var pagatavot sulīgā mērcītē, kas papildināta ar dārzeņiem


Nepieciešams: 
Svaigi pētersīļi 1 tējkarote
Burkāni 150 gr
Pētersīļa sakne 150 gr
Rīsi 100 gr
Vistas fileja ("baltā gaļā") 100 gr
Sviests 2 ēd. karotes
Karsts ūdens 500 ml


Gatavošana:
Burkānus un pētersīļa sakni nomazgā, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Rīsus ieber sietā un skalo zem auksta ūdens strūklas, līdz ūdens notek dzidrs. Vistas fileju noskalo aukstā ūdenī, sagriež šaurās strēmelēs, tad mazos gabaliņos. Nepiedegošā katlā izkausē sviestu, kad tas uzkarsis, liek katlā gaļu, karsē 2 – 3 minūtes, tad pievieno dārzeņus un visu kopā karsē vēl pāris minūtes. Ar koka karoti ēdienā iemaisa rīsus.

Kad rīsi kļuvuši it kā caurspīdīgi (pēc dažām minūtēm), pa daļām lej klāt karstu ūdeni – ūdeni lej nelielās devās, nākamo lej, kad rīsi iepriekšējo ir uzsūkuši. Apmēram pēc 25 minūtēm ēdiens ir gatavs – rīsi mīksti un ēdiena konsistence vairāk līdzinās biezai zupai, nevis biezputrai. Ja nepieciešams, varat pieliet vēl nedaudz karsta ūdens. Gatavo ēdienu pārkaisiet ar ļoti smalki sakapātām pētersīļa lapiņām un piedāvājiet mazajam.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.
 

 


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk