Mannas biezputra ar pienu (no 6. mēneša)

 08. februāris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 9278



 

Pienu uzkarsē. Ar putojamo slotiņu tajā uzmanīgi iemaisa mannu, lai neveidotos kunkuļi. Uzvāra, samazina liesmu un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl apmērām 5 minūtes. Kad biezputra gatava, to nedaudz atdzesē, pievieno vīnogu sulu. Šo un citus ēdienus ar pienu var gatavot, piena vietā izmantojot ūdeni – tad tos mazajam bez bažām varat piedāvāt jau no sešu septiņu mēnešu vecuma. Ja ēdiena gatavošanai izmantojat piena maisījumu – arī varat būt bez bažām. Ja tomēr vēlaties mazajam piedāvāt ēdienu, kas vārīts, izmantojot govs pienu, raugieties, lai bērnam nerastos alerģiska reakcija. No gada vecuma bērns var lietot piena produktus bez bažām (ar retiem izņēmumiem), tad arī šīs receptes lieti noderēs. Gatavojot maltīti gadu vecam bērnam, varat gatavot graudaugu biezputras, paredzētā ūdens daudzuma vietā izmantojot pienu vai arī pusei šķidruma ņemiet pienu, otrai – ūdeni.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Mannas putraimi
20 gr
2. Vīnogu sula
4 ēdamkarotes
3. Piens
200 ml


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk