Garšaugu sviesta recepte - bērniem no gada vecuma

 15. maijs 2016 17:00 Recepte  skatījumi: 7779

Ārsti neiesaka maza bērna uzturu pārsātināt ar spēcīgām garšvielām. Garšas kārpiņas vēl ir maigas un stipras garšas mazulim var likties pārāk asas un kairinošas. Tāpēc, pievienojot receptē minētās sastāvdaļas, labāk vadīties pēc principa "Labāk mazāk nekā par daudz".



Foto: Shutterstock.com


Nepieciešams:
Bazilika lapiņas    5 gab
Kapātas selerijas lapas    1 tējkarote
Lociņi    
Sviests    125 gr
Svaigi kapāti pētersīļi    1 tējkarote

Gatavošana:
Sviestu izņem no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā, līdz tas kļūst viegli smērējams. Garšaugus sakapā ļoti smalki, ar dakšiņas palīdzību iemaisa sviestā. Sviestmaize, kas apziesta ar šādu sviestu, labi garšos pie dārzeņu biezeņiem vai zupām, arī kā uzkoda, ja izsalkums «ieradies» nelaikā. Šādi sagatavotu sviestu ledusskapī var uzglabāt tikai dažas dienas, tādēļ, palielinot receptes sastāvdaļu lielumu, «nepārcentieties».

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk