Saldie rīsi ar ogām (no 13. mēneša)

 08. februāris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 3755


 

1 pieaugušajam un 1 bērnam

Rīsus skalo aukstā ūdenī, līdz ūdens notek dzidrs. Tad ļauj liekajam ūdenim notecēt. Liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra. Samazina liesmu un uz lēnas uguns vāra apmēram pus stundu, tad nogriež liesmu pavisam un atstāj uz minūtēm 10 ar vāku nosegtā katlā «atpūsties». Pēc tam rīsus ar elektrisko smalcinātāju sasmalcina un nedaudz uzputo. Ogas pārlasa, noskalo, izberž caur sietu. Krējumu saputo. Putukrējumu kopā ar ogu biezeni iecilā rīsos. Ja vēlaties, varat pievienot arī nedaudz cukura. Pasniedz uzreiz pēc sagatavošanas, šo ēdienu nevar uzglabāt.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
50 ml
2. Avenes
1 1/2 ēdamkarotes
3. Kazenes
1 1/2 ēdamkarotes
4. Saldais krejums
125 ml
5. Cukurs
1 tējkarote
6. Saldie rīsi
100 gr


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas