Ābolu sula (no 10. mēneša)

 08. februāris 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 6361



 

Ābolus nomazgā, izgriež serdi, liek suluspiedē un izspiež sulu. Nelielu tikko izspiestās sulas daļu atšķaida ar negāzētu dzeramo ūdeni un uzreiz dod mazajam padzerties. Varat pagatavot arī lielāku sulas daudzumu, ko var uzglabāt, ledusskapī – pat vairākus mēnešus. Svaigi spiestu ābolu sulu lej katlā un uzkarsē, pavāra minūtes piecas uz mērenas uguns. Izkarsēto sulu lej tīrās pudelēs vai burkās, kas pirms tam rūpīgi izmazgātas un applaucētas ar verdošu ūdeni. Traukus uzreiz aizvāko, ļauj atdzist, tad liek ledusskapī vai vēsā pieliekamajā.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

Sastāvdaļas

1. Salds ābols
1 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk