Rīsu pārslas ar augļu biezeni (no 6 mēn.)

 07. februāris 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 3503



 

Bumbieri sagriež un sarīvē uz stikla vai plastmasas rīves, rīkojoties tā, lai rīvēšanas beigās pāri paliek vien miza. Sarīvēto augli vāra nelielā katliņā, pievienojot ūdeni, dažas minūtes, tad nedaudz atdzesē un gatavo biezeni pārlej rīsu pārslām, kārtīgi samaisa un pievieno eļļu. Ābolu nav ieteicams mizot vai rīvēt uz metāla rīves, jo pēc saskares ar metālu ābols ļoti ātri sabrūnē. Lai arī tas nav kaitīgi mazuļa veselībai, tomēr brūns ābolu biezenis nez vai vairos mazuļa apetīti.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008

Sastāvdaļas

1. Eļļa
1 tējkarote
2. Nogatavojies bumbieris (vai ābols)
1 gb
3. Ūdens
100 ml
4. Mazuļiem domāto ātri pagatavojamo rīsu pārslu
10 g (2 ēdamkar


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk